A Mapei Kft. Adatkezelési Tájékoztatója

(Utolsó frissítés időpontja: 2022. július 5.)

1. Általános rendelkezések és az adatkezelő elérhetősége

2. Hírlevél, marketing kommunikáció küldésével kapcsolatos adatkezelés

3. Az év szakembere Referencia díjjal kapcsolatos adatkezelések

4. Mapei Sportnagykövet pályázattal kapcsolatos adatkezelések

5. Online Rendelési Rendszerrel kapcsolatos adatkezelések

6. MyMapei fiókkal kapcsolatos adatkezelések

7. Mapei Akadémiával összefüggő adatkezelések

8. Mapei.hu weboldalon végzett egyéb adatkezelések (szaktanácsadás, Mapei kiadványokhoz, e-book-hoz való hozzáférés)

9. Mapei Kft. üzemi területeinek látogatásához kapcsolódó adatkezelések

10. Elektronikus megfigyelőrendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatkezelési tevékenységek

11. Országos Építőipari Szakember Találkozóval kapcsolatos adatkezelések

12. www.szakemberkozosseg.hu honlap által végzett adatkezelések

13. www.szakemberajanlo.hu honlap által végzett adatkezelések

14. www.ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu honlap által végzett adatkezelések

15. www.hoszigetelesmindenkinek.hu honlap által végzett adatkezelések

16. Szerződéses partnerekre vonatkozó adatkezelés

17. Érintettek adatvédelemmel kapcsolatos jogai és jogorvoslati lehetőségei

 

1. Általános rendelkezések és az adatkezelő elérhetősége

 

A jelen dokumentum az MAPEI Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság („Mapei”, „adatkezelő”) ügyfeleivel, a szerződéses partnerei kapcsolattartóival, marketing üzenetei címzettjeivel, létesítményei látogatóival, általa üzemeltetett honlapjai látogatóival, valamint egyéb érintettekkel („érintett”, „felhasználó”) kapcsolatos adatkezelési tájékoztatója.

 

A Mapei a jelen adatkezelési tájékoztatóban szereplő adatkezelési tevékenységek kapcsán a 2016/679/EU Rendelet („GDPR”) 4. cikk 7. pont szerinti adatkezelői minőségben jár el.

 

Az adatkezelő adatai:

  • Székhely: 2040 Budaörs, Sport utca 2.sz.
  • Cégjegyzékszám: 13-09-065163
  • Adószám: 10545863-2-44
  • Adatvédelmi területért felelős személy elérhetősége: PR és kommunikációs osztály, email cím: marketing@mapei.hu

 

A jelen adatkezelési tájékoztatóban használt meghatározásokra a GDPR rendelkezései irányadók.

 

2. Hírlevél, marketing kommunikáció küldésével kapcsolatos adatkezelés

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
A hírlevélre feliratkozott érintett rendszeres, érdeklődési területére/szakterületére szabott tájékoztatása az adatkezelő termékeivel kapcsolatos újdonságokról, az adatkezelő szolgáltatásairól, eseményeiről, valamit marketing tevékenység folytatása.Név (vezeték-és keresztnév), email cím, érdeklődési terület/szakterület.Érintettek önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).Az adatkezelő a személyes adatokat az érintett hírlevélről való leiratkozásáig kezeli.
 
Tájékoztatjuk, hogy személyes adatai a leiratkozási nyilatkozat megtételétől számított 15 percen anonimmá válnak, törlésükre 7 napon belül kerül sor, az igény informatikai rendszeren való átfutási ideje okán.
Szerződött kereskedelmi partnerek részére szakmai tájékoztatás és marketing kommunikáció küldése.Kapcsolattartó neve, email címe.Adatkezelő jogos érdeke (GDPR 6. cikk f) pontja).Szerződéses jogviszony fennállásának időtartama.

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Microsoft Ireland Operations Limited

(székhely: One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Írország)

Ügyfélkapcsolati adatbázis biztosítása.

 

Yellow Bird Hungary Kft.

(székhely: 1054 Budapest, Szemere utca 19. 6. em. 4.)

Hírlevelek előkészítése, tartalomgyártás.

 

 

 

 

3. Az év szakembere Referencia díjjal kapcsolatos adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
„Az év szakembere” pályázat lebonyolítása, ideértve különösen a szavazás, megszervezését, nyertes pályamunkák kiválasztását, pályázókkal történő kapcsolattartást, eredményhirdetést.

Név, telefonszám, email cím, pályázati kategória, pályamunka rövid leírása, minimum 1, de maximum 5 fényképfelvétel a munkáról.

 

Pénznyereménnyel jutalmazott pályázatok esetén az adatkezelő kezeli a pénzösszeg átutalásához szükséges személyes adatokat: kedvezményezett neve, bankszámlaszáma.
Érintettek önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

A nem nyertes pályázatokat a pályázati eljárás sikeres lebonyolítását követő munkanapon az adatkezelő törli.

 

Nyertes pályázatok esetében a pályamunkák a nyertesek kihirdetésétől számított 1 évig kerülnek tárolásra.

 

A pénznyeremény átutalásához szükséges adatokat az adatkezelő a Számviteli Törvény 168-169. §-nak megfelelően 8 évig őrzi.

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Kovács Művek Kft.

(székhely: 7720 Pécsvárad, Tavasz utca 14/A.)

Tárhely biztosítása, honlapfejlesztés, informatikai támogatás.

 

 

 

 

4. Mapei Sportnagykövet pályázattal kapcsolatos adatkezelések


 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama

A „Mapei Sportnagykövet” pályázat lebonyolítása, ideértve a pályázókkal való kapcsolattartást, pályázati anyagok gyűjtését, azok Mapei Facebook oldalán való közzétételét, szavazás megszervezését, illetve a pályázók nyilvános közösségi oldalainak pályázattal összefüggő megtekintését, eredményhirdetést.


 

Név, email cím, telefonszám, fényképfelvétel, pályázó által szabadon meghatározott tartalmú bemutatkozó anyagban szereplő személyes adatok.
Érintettek önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

Az adatkezelő a nem nyertes pályázók pályázati anyagait a közönségszavazás lezártát követő 5. munkanapon törli.

 

 

A Sportnagykövetekkel az adatkezelő az együttműködéssel összefüggő adatkezelési kérdésekre is kiterjedő megállapodást köt.

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Kovács Művek Kft.

(székhely: 7720 Pécsvárad, Tavasz utca 14/A.)

Tárhely biztosítása, honlapfejlesztés, informatikai támogatás.

 

Meta Platforms Ireland Ltd.

(4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour Dublin 2 Ireland)

Közönségszavazás lebonyolítása ezen a platformon történik.

 

5. Online Rendelési Rendszerrel kapcsolatos adatkezelések


Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama

 

Online Rendelési Rendszerhez való hozzáférés biztosítása, azonosítás.
Felhasználó név (email cím), jelszó, adatkezelő által generált PIN kód.

Amennyiben a partner természetes személy: adatkezelő és partner közötti szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).

 

Amennyiben a partner nem természetes személy: partner részéről kapcsolattartóként eljáró természetes személy adatai kezelésének jogalapja a partner és adatkezelő közötti szerződés teljesítéséhez fűződő jogos gazdasági érdek (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).

 

Adatkezelő és partner közötti szerződéses kapcsolat fennállásáig.
Felhasználói fiók biztosítása, adminisztrálása.

Cégnév, adatkezelőnél generált és tárolt partner kód, partner által megadott elsődleges cím, partner státusza (aktív, inaktív, blokkolt), szállítási címek, egyedi megállapodás alapján rögzített egyéb adatok.

 

Tájékoztatjuk, hogy az Online Rendelési Rendszer szinkronizálva van az adatkezelő szerződött partnerei nyilvántartására szolgáló vállalatirányítási rendszerével („Partneradatbázis”), a fenti adatok elsődleges forrása az adatkezelő Partneradatbázisa.

Amennyiben a partner természetes személy: adatkezelő és partner közötti szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).

 

Amennyiben a partner nem természetes személy: partner részéről kapcsolattartóként eljáró természetes személy adatai kezelésének jogalapja a partner és adatkezelő közötti szerződés teljesítéséhez fűződő jogos gazdasági érdek (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).
Adatkezelő és partner közötti szerződéses kapcsolat fennállásáig.
Termékek keresése, kosárba helyezése, megrendelések leadása, visszaigazolása, adminisztrálása, korábbi megrendelések megjelenítése.

A kiválasztott és kosárba helyezett termékek rendelésének véglegesítése kapcsán:

 

szállítási dátum, szállítási cím, projekt kiválasztása, szállítási mód kiválasztása, referenciaszám, átvevő természetes személy neve, partner által írt megjegyzés, megrendelt termékek listája, rendelt mennyiség, megrendelés össztömege, megrendelés nettó és bruttó forintösszege.

 

Visszaigazolt rendelések kapcsán:

 

Megrendelés státusza, megrendelés egyedi azonosítója, megrendelés tételei, megrendelő partner adatai, megrendelés dátuma, megrendelés raktárból való kiadásának dátuma, megrendelés típusa, megrendelés forintösszege, partnerkódhoz tartozó összes felhasználói fiókból indított megrendelés listája.

Amennyiben a partner természetes személy: adatkezelő és partner közötti szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).

 

Amennyiben a partner nem természetes személy: partner részéről kapcsolattartóként eljáró természetes személy adatai kezelésének jogalapja a partner és adatkezelő közötti szerződés teljesítéséhez fűződő jogos gazdasági érdek (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).

A szerződéses jogviszony megszűnésétől számított 5 év (Ptk. 6:22. § (1)).

Számla kiállítása, megjelenítése.Számlakép, illetve annak metaadatai: számla sorszám, vevő, vevő adószáma, dátum, nettó összeg.

Amennyiben a partner természetes személy: adatkezelő és partner közötti szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).

 

Amennyiben a partner nem természetes személy: partner részéről kapcsolattartóként eljáró természetes személy adatai kezelésének jogalapja a partner és adatkezelő közötti szerződés teljesítéséhez fűződő jogos gazdasági érdek (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).

Számviteli bizonylatok megőrzési idejére irányadó időtartam: 8 év (Számviteli Törvény 168-169. §).

Egyéb, a rendszer használatát segítő funkciók biztosítása.Partner által választott nyelv, „kedvenc” jelöléssel ellátott termékek.

Amennyiben a partner természetes személy: adatkezelő és partner közötti szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).

 

Amennyiben a partner nem természetes személy: partner részéről kapcsolattartóként eljáró természetes személy adatai kezelésének jogalapja a partner és adatkezelő közötti szerződés teljesítéséhez fűződő jogos gazdasági érdek (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).
Adatkezelő és partner közötti szerződéses kapcsolat fennállásáig.

 

 

 

6. MyMapei fiókkal kapcsolatos adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
MyMapei fiók regisztrációja.Email cím, jelszó, név, vállalat (opcionális), szerepkör a vállalatnál (opcionális), szakma, cím, irányítószám, ország, telefon (opcionális), mobiltelefon (opcionális), Fax (opcionális).Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a MyMapei fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 1 év eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiókot törli.

 
MyMapei fiókkal igénybe vehető szolgáltatásokra (Mapei Krónika, Nemzetközi Mapei Krónika, Mapei hírlevél) feliratkozás.A fenti személyes adatokon túlmenően az adatkezelő kezeli a szolgáltatás igénybevételére/arra feliratkozásra való igényét.
 
A MyMapei fiókkal elérhető kalkulátorok használata során az adatkezelő gyűjti az azok igénybevételével összefüggően keletkező adatokat is (felhasználó által bevitt adatok, kalkuláció eredménye).
Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a MyMapei fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 1 év eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiókot törli.

 

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

MAPEI S.p.A.

(Via Cafiero, 22 20158- Milano Olaszország)

Üzemeltetés, informatikai támogatás.

MediaEngine Srl.

(Via Maurizio Quadrio, 20 – 20154 Milano Olaszország)

Informatikai szolgáltatás.

 

 

 

7. Mapei Akadémiával összefüggő adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Felhasználói fiók regisztrációja, adminisztrálása.Vezetéknév, keresztnév, e-mail, telefonszám, irányítószám, település, utca, házszám, jelszó, tevékenységi terület.Érintett önkéntes hozzájárulása.

 

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

 

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 5 eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiókot törli.
Képzésekre történő regisztráció adminisztrálása, képzésen való részvétel biztosítása.Képzés megnevezése, jelentkezés időpontja.Érintett önkéntes hozzájárulása.

 

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

 

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 5 eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiókot törli. 
Kredites képzésekhez kapcsolódó igazolások kiállítása.A fenti adatokon túl építészkamarai szám, területileg illetékes kamara neve.Érintett önkéntes hozzájárulása.

 

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

 

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 5 eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiókot törli. 
Mapei Akadémia által biztosított tesztek kitöltése, teszteredmények alapján tanúsítványok, oklevelek generálása.Előadás neve, időpontja, helyszíne, tesztkérdésekre adott válaszok, kitöltés eredménye, kitöltés időpontja.Érintett önkéntes hozzájárulása.

 

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

 

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 5 eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiókot törli. 

Képzések rögzítése.

Előadó neve, hangja, képmása, előadottak tartalma, résztvevők neve, képmása, esetleges nyilatkozataik/kérdéseik tartalma.Adatkezelő jogos érdeke.Az adatkezelő képzésenként, az adott képzés adatlapján nyújt tájékoztatást az esetleges felvételkészítés körülményeire, a felvételek megőrzésére vonatkozóan.

 

 

8. Mapei.hu weboldalon végzett egyéb adatkezelések (szaktanácsadás, Mapei kiadványokhoz, e-book-hoz való hozzáférés)

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Felújítással kapcsolatos szaktanács nyújtása.Név (vezeték-és keresztnév), email cím, telefonszám, település, probléma leírása, amelyben szaktanácsot kér.Érintettek önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Az adatok a szaktanácsadás lezárását követő 5 évig kerülnek megőrzésre, minőségbiztosítási okokból.

Felújítóknak/építkezőknek szánt Mapei kiadványokhoz, e-book-okhoz való hozzáférés biztosítása.Név (vezeték-és keresztnév), email cím.Érintettek önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatai a megerősítő linkre kattintástól számított 1 napon belül anonimmá válnak, majd 7 napon belül automatikusan törlődnek.

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Kovács Művek Kft.

(székhely: 7720 Pécsvárad, Tavasz utca 14/A.)

Tárhely biztosítása, informatikai támogatás, honlapfejlesztés.


 

9. Mapei Kft. üzemi területeinek látogatásához kapcsolódó adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Üzemlátogatásra történő regisztráció.

 

Név, cégnév (opcionális), email cím, telefonszám, ruhaméret, ételallergiára/érzékenységre vonatkozó információ (opcionális).

Érintett önkéntes hozzájárulása.Az adatkezelő a látogatást követő munkanapon a személyes adatokat törli.

 

Üzemlátogatáson történő fénykép-és videófelvételek készítése. A felvételek az adatkezelő Facebook felületén kerülnek közzétételre. Amennyiben az érintett nem kíván szerepelni felvételen, ezt a helyszíni fotós munkatársnak szíveskedjen jelezni.

Érintett képmása, külső megjelenése.Az adatkezelő ahhoz fűződő jogos érdeke, hogy az általa szervezett üzemlátogatás hangulatát, emlékezetes pillanatait megörökítse (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).Az adatkezelő a felvételeket 2 évig őrzi meg.


 

 

10. Elektronikus megfigyelőrendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatkezelési tevékenységek

 

A Mapei Kereskedelmi Kft székhelyén (2040 Budaörs, Sport utca 2.), illetve telephelyén (Sóskút, 063/15.hrsz.) üzemeltet elektronikus megfigyelőrendszert (kamerarendszer), melyről az alábbiak szerint nyújt tájékoztatást.

A jelen pontra az adatvédelmi tárgyú jogszabályokon túlmenően a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005.évi CXXXIII. törvény (Szvtv.) irányadó.

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Emberi élet, testi épség, személyi szabadság védelme, veszélyes anyagok őrzése, üzleti, fizetési, bank- és cégadatok védelme, adatkezelő vagyonának védelme, jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése.Adatkezelő székhelyén, illetőleg telephelyén tartózkodó személyekről készült képfelvételek, a képfelvételekből levonható következtetések, felvételek rögzítési ideje.

 

Adatkezelő GDPR 6. cikk f) pontja szerinti jogos érdeke, amely a vagyontárgyainak, berendezéseinek és üzleti titkainak védelméhez fűződik, továbbá igazolható érdeke fűződik ahhoz is, hogy a területén tartózkodó érintettek életének és egészségének védelme, testi épségének biztosítsa, az esteleges jogsértéseket hatékonyan felderítse.

Felvétel felhasználásának hiányában: a rögzítéstől számított legfeljebb hét
munkanap elteltével az adatkezelő a felvételeket megsemmisíti.
 
A felvétel felhasználása esetén: a
felhasználás által érintett eljárás
jogerős befejezéséig.

 

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelő harmadik fél részére csak hatósági vagy bírósági eljárás esetében, az eljáró bíróság vagy hatóság részére adja át a felvételeket.

Tájékoztatjuk egyúttal, hogy a képfelvételek megtekintésére kizárólag az adatkezelő vagyonát ért sérelem, szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja, illetve munkahelyi baleset esetében kerülhet sor.

 

 

11. Országos Építőipari Szakember Találkozóval kapcsolatos adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama

 

Országos Építőipari Szakember Találkozóra („Találkozó”) történő regisztráció, Találkozó lebonyolítása, résztvevővel való kapcsolattartás.

Név, email, cím, telefonszám.Érintett hozzájárulása.A személyes adatokat az adatkezelő a Találkozó lebonyolítását követő 5 évig tárolja.

 

A Találkozón történő fénykép-és videófelvétel készítés.

A Találkozón készített felvételeket az adatkezelő közösségi média felületein, továbbá honlapján teheti közzé.
(…)

 
Képmás, hangmás, fizikai megjelenés.Adatkezelő ahhoz fűződő jogos érdeke, hogy az általa szervezett rendezvényt megörökítse, jóhírnevét öregbítse.Az adatkezelő a felvételeket a Találkozó lebonyolítását követő 10 évig őrzi meg.

 

 

12. www.szakemberkozosseg.hu honlap által végzett adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Magyar Építőipari Szakember Közösségbe („Közösség”) történő regisztráció biztosítása.

 

Emailcím, vezetéknév, keresztnév, cégnév, telefonszám, irányítószám, város, cím, szakterület, Együttműködési megállapodás megkötésére vonatkozó nyilatkozat megtételének a ténye és időpontja, Magyar Építőipari Szakember Közösség Etikai Kódexének elfogadására vonatkozó nyilatkozat ténye és időpontja.

A személyes adatok kezelése az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez, továbbá az Együttműködési megállapodás teljesítéséhez szükséges (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).A szerződéses jogviszony megszűnésétől számított 5 év (Ptk. 6:22. § (1)).
 
vagy
 
Az adatkezelő a személyes adatokat addig kezeli, amíg az érintett szakember a Szakember Közösség tagja.
A Közösség tagjai részére szolgáltatások, kedvezmények nyújtása.Kezelt adatok köre kedvezményeként eltérő, bővebb tájékoztatás a kedvezmények leírásánál érhető el.

 

A személyes adatok kezelése az érintett és az adatkezelő közötti Együttműködési megállapodás teljesítéséhez szüksége (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).

Az adatkezelő a személyes adatokat addig kezeli, amíg az érintett szakember a Szakember Közösség tagja.

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Kovács Művek Kft.

(székhely: 7720 Pécsvárad, Tavasz utca 14/A.)

Tárhely biztosítása, honlapfejlesztés, informatikai támogatás.

 


 

13. www.szakemberajanlo.hu honlap által végzett adatkezelések

 

Szakemberek esetében:

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Szakember beazonosítása, kapcsolattartás.Vezeték- és keresztnév, lakcím, telefonszám, képmás (opcionális), arra a beállításra vonatkozó információ, hogy a profil megjelenjen-e a nyilvános keresőben.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a felhasználói fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 365 nap eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 
Megrendelés sikeres megszerzése érdekében szolgáltatott adatok, szakmai tapasztalatra vonatkozó adatok.Szakirány, bemutatkozás, referenciamunkákról készült fotók, továbbá www.szakemberajanlo.hu honlapon a szakembert kereső személy részére küldött üzenetekben, illetve a szakember profiljában megadott egyéb személyes adatok.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a felhasználói fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 365 nap eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 
Magánépítkező felhasználók által a szakemberre vonatkozó értékelés.Az értékelési szempontokhoz (pontosság személyre szabás, határidő, minőség
tisztaság) kapcsolódó 1-5-ig tartó skálán történő minősítés, szakemberrel kapcsolatos esetleges szöveges értékelés tartalma.
Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a felhasználói fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 365 nap eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 

Szakembert kereső, magánépítkező felhasználók esetében:

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Szakembert kereső, magánépítkező felhasználó beazonosítása, kapcsolattartás.Vezeték-és keresztnév, lakcím, mobilszám, email cím.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a felhasználói fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 365 nap eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 
Megrendelői igények egyeztetése.A szakembert kereső felhasználó által a szakemberek részére küldött üzenetekben megadott egyéb személyes adatok.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a felhasználói fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 365 nap eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 
Szakemberekre vonatkozó értékelés.Az értékelési szempontokhoz (pontosság személyre szabás, határidő, minőség
tisztaság) kapcsolódó 1-5-ig tartó skálán történő minősítés, szakemberrel kapcsolatos esetleges szöveges értékelés tartalma.
Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a felhasználói fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 365 nap eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 

 

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Kovács Művek Kft.

(székhely: 7720 Pécsvárad, Tavasz utca 14/A.)

Tárhely biztosítása, honlapfejlesztés, informatikai támogatás.

 

A www.szakemberajanlo.hu weboldalon történő hírlevél feliratkozásra a jelen Adatkezelési tájékoztató 2. pontja irányadó.

 

14. www.ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu honlap által végzett adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Felhasználói fiók regisztrációja, adminisztrálása.Email cím, jelszó.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 1 év eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 
Felhasználó részére ajánlatadó kalkuláció végzése, majd kalkuláció továbbítása a területileg legközelebbi Mapei nagykereskedő részére.Kalkulációhoz szükséges adatok: burkolandó felület, rövid leírás, legközelebbi Mapei nagykereskedőre vonatkozó adat.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 1 év eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

fws online Kft.

(székhely: 9444 Fertőszentmiklós, Petőfi u 44.)

Tárhely biztosítása, informatikai támogatás.

 

 

 

15. www.hoszigetelesmindenkinek.huhonlap által végzett adatkezelések

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Felhasználói fiók regisztrációja, adminisztrálása.Felhasználónév, vezeték-és keresztnév, email cím, jelszó.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) a) pontja).

 

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 1 év eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 
Felhasználó által megadott paraméterek alapulvételével kalkuláció végzése.Felhasználó által megadott, épület típusára, rétegekre, illetve színre vonatkozó adatok.Érintett önkéntes hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) b) pontja).

Személyes adatokat az adatkezelő a fiók felhasználó általi törléséig kezeli.

A felhasználó tartós inaktivitása esetén, amennyiben a felhasználó utolsó bejelentkezésétől számított 1 év eltelt, előzetes sikertelen email-es felszólítást követően az adatkezelő a felhasználói fiók adatait törli.

 

 

Az adatkezelő a jelen pontban ismertetett adatkezelési tevékenysége során az alábbi adatfeldolgozó partnere szolgáltatásait veszi igénybe:

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Kovács Művek Kft.

(székhely: 7720 Pécsvárad, Tavasz utca 14/A.)

Tárhely biztosítása, honlapfejlesztés, informatikai támogatás.

 

 

 

 

16. Szerződéses partnerekre vonatkozó adatkezelés (beszerzési eljárás, kapcsolattartás, a vonatkozó szerződés végrehajtása, a teljesítésbe bevont személyekre vonatkozó adatkezelések)

 

Adatkezelés céljaCél eléréséhez szükséges személyes adatokAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Az adatkezelő beszerzései során az adatkezelő részére szolgáltatást nyújtó, vagy a kapcsolódó beszerzési eljárásban részt vevő ajánlattevő szervezetek szakmai alkalmasságának felmérése.Ajánlattevő szervezetek kapcsolattartóinak neve, elérhetősége, esetlegesen szakmai alkalmasságára vonatkozó információk, azt alátámasztó (ok)iratok (pl. a szakképzettséget/végzettséget igazoló bizonyítványok, szakmai életrajzok, speciális technikai munkák ellátására való jogosultság igazolása.

 

Attól függően, hogy az érintettel
(pl. egyéni vállalkozók) vagy
egyéb szervezettel kötik-e a
szerződést: jogalap az érintettel kötött
szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b) pontja), vagy jogi személy szerződő partner esetén a jogalap az adatkezelő és a
szerződő partner jogos érdeke:
a szerződésből fakadó jogok és kötelezettségek
teljesítése (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).

Az adatkezelő a beszerzési eljárás során részére átadott adatokat a nem nyertes pályázatok esetén a pályázat lezárását követő 5 évig őrzi, a kiválasztott partnerekre a jelen táblázat második sorában foglaltak irányadók.
Szerződéses partnerek
kapcsolattartóinak, valamint a
szerződés teljesítésébe bevont
személyek adatainak kezelése a
szerződés teljesítése (napi szintű
végrehajtása) és a szerződéssel
kapcsolatos jogok gyakorlása
céljából.
A szerződéses partnerek kapcsolattartóinak, valamint a teljesítésbe bevont személyek neve, kapcsolattartási adatai (email, telefonszám, mobiltelefonszám, fax szám) és a szerződéssel kapcsolatos bármilyen, személyes adatot tartalmazó kommunikáció.Attól függően, hogy az érintettel
(pl. egyéni vállalkozók) vagy
egyéb szervezettel kötik-e a
szerződést: jogalap az érintettel kötött
szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) b) pontja), vagy jogi személy szerződő partner esetén a jogalap az adatkezelő és a
szerződő partner jogos érdeke:
a szerződésből fakadó jogok és kötelezettségek
teljesítése (GDPR 6. cikk (1) f) pontja).

 

A szerződéses jogviszony megszűnésétől számított 5 év (Ptk. 6:22. § (1)).
Adózási kötelezettségek teljesítése tekintetében: annak a naptári évnek az utolsó napjától számított 5 év, amelyben az adóról bevallást, adatbejelentést, bejelentést kellett volna tenni, illetve bevallás, adatbejelentés, bejelentés hiányában az adót meg kellett volna fizetni (Art. 78. § (3) és 202. § (1)).

Számviteli bizonylatok esetén: 8 év (Számviteli Törvény 168-169. §).

 

 

Adatfeldolgozó neveAdatfeldolgozó által végzett tevékenység leírása

 

Iron Mountain Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1093 Budapest Czuczor utca 10 IV. és V. em.)

Irattárolás.

 

MAPEI S.p.A. (Via Cafiero, 22 20158- Milano Olaszország)

Tárhelyszolgáltatás.

 

MARSHAL 2003 Vagyonvédelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
(székhely: 2030 Érd, Karolina utca 8. a. ép.)

Portaszolgálat.

 

 

 

Adatok biztonsága érdekében bevezetett technikai és szervezési intézkedések

 

IT rendszerek kockázati besorolása és ezekhez rendelt biztonsági kontrollok.

Az informatikai rendszerekben kezelt adatok bizalmassága, hitelessége, sértetlensége, rendelkezésre állása biztosítása céljából az adatkezelő az informatikai rendszereit, a bennük kezelt adatok bizalmassága és érintettekre gyakorolt hatása alapján kockázati osztályokba sorolta, és ezen osztályokhoz a bizalmassági szintjüknek megfelelő információbiztonsági kontrollokat rendelt.

 

Azonosítás, jogosultságmenedzsment.

Az adatkezelő IT rendszerei felhasználóinak azonosításával, és a hozzáférési jogosultságok felügyeletével biztosítja, hogy kizárólag felügyelt eszközök férjenek hozzá a vállalati infrastruktúrához és csak olyan személyek, akiknek az adott információ/adat ismerete a munkavégzéshez elengedhetetlen. Az adatkezelő központi címtár rendszert alkalmaz a felhasználói jogosultságok ellenőrzése érdekében, továbbá jelszó-menedzsmentet (jelszó komplexitás és jelszó cserék előírása és kikényszerítése), több-faktoros azonosítást (több azonosító komponens használata, nem csak a felhasználói név és jelszó) alkalmaz.

 

Kártékony szoftverek elleni védelem.

Az adatkezelő többszintű, több technológián és gyártón alapuló heterogén védelmi rendszert üzemeltet az általánosan elterjedt ártó programok (bot, malware, spyware,) ellen számítógépein, továbbá hálózati eszközein, tartalomszűrőin.

 

Részletes naplózás, biztonsági események észlelése.

Az adatkezelő tárolja az általa üzemeltetett rendszerek és alkalmazások technikai naplóit, így adatbiztonsági/IT biztonsági esemény esetén ezek alapján képes észlelni annak bekövetkeztét és rekonstruálni az eseményeket.

 

Mobileszközök felügyelete.

Az adatkezelő a vállalati mobileszközök rendszeréhez biztonságos hozzáférési csatornát, valamint az ártó programok és hálózati támadások elleni védelmet biztosít.

 

Végpontvédelem.

Az adatkezelő tűzfalat és egyéb behatolásérzékelő szoftvereket alkalmaz, folyamatos ellenőrzést végez.

 

Fizikai adathordozók, iratok védelme.

Az adatkezelő zárható szervertermekkel, továbbá belső szabályzattal rendelkezik, amelynek megfelelően a papíralapú iratok zárható szekrényben kerülnek tárolásra, és kizárólag a megfelelő jogosultsággal rendelkező személyek által hozzáférhetők.

 

Fejlett spam- és webes tevékenység szűrési mechanizmusok.

Az adatkezelő automatizált rendszert alkalmaz a kéretlen (spam), a adathalász (phising) és az kártékony kódot (malware) tartalmazó elektronikus levelek kiszűrésére. Az adatkezelő monitorozza továbbá a hálózatáról, eszközeiről történő internet hozzáférést és a böngészési tevékenységet. Automatizált rendszert használ a nem biztonságos oldalakhoz történő hozzáférések blokkolására, valamint védelmi eljárásokat alkalmaz a speciális, protokoll-alapú támadások kivédésére.

 

Felhasználók oktatása.

Az adatkezelő kiemelt hangsúlyt fektet kollégái folyamatos információbiztonsági szempontú edukálására.

 

 

 

17. Érintettek adatvédelemmel kapcsolatos jogai és jogorvoslati lehetőségei

 

Átlátható tájékoztatás. Az érintettek a személyes adatok gyűjtésével egyidejűleg jogosultak átlátható, könnyen hozzáférhető, világos tájékoztatást kapni az adatkezelőtől személyes adataik kezelésének céljáról, időtartamáról, személyes adataikat adatkezelőn kívül megismerő személyekről, érintetti jogaikról, panasz benyújtásának lehetőségéről, adatok harmadik országba továbbításának tényéről, továbbá minden lényeges adatkezelési körülményről.

 

Hozzáférés joga. Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférjen, illetve az adatkezelés körülményeiről (adatkezelés célja, személyes adatok kategóriái, személyes adatok címzett(jei), adatkezelés időtartama, érintetti jogok, panaszhoz való jog) tájékoztatást kapjon.

Az adatbiztonsági követelmények teljesülése és az érintett jogainak védelme érdekében az adatkezelő köteles meggyőződni az érintett és a hozzáférési jogával élni kívánó személy személyazonosságának egyezéséről, ennek érdekében a tájékoztatás, az adatokba történő betekintés, illetve azokról másolat kiadása is az érintett személyének azonosításához kötött.

 

A helyesbítéshez való jog. Az érintettek jogosultak arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését.

 

A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”). Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll: érintett visszavonja a hozzájárulását, érintett sikeresen tiltakozik a személyes adatkezelés ellen, adatokat az adatkezelő jogellenesen kezeltek vagy a személyes adatokat jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az a)  érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, az adatkezelés jogellenes és az érintett ellenzi az adatok törlését,  b) az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy c) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

Az adathordozhatósághoz való jog. Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása és az adatkezelés automatizált módon történik.

 

Tiltakozáshoz való jog. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a kezelése ellen, ha az adatkezelés az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást.  Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené, kivéve, ha az adatkezelés az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges, a döntés meghozatalát jogszabály lehetővé tesz vagy az érintett kifejezetten ehhez hozzájárult.

 

Jogorvoslathoz való jog. Ha az érintett úgy ítéli meg, hogy az adatkezelő a személyes adatainak kezelése során megsértette a hatályos adatvédelmi követelményeket, akkor - panaszt nyújthat be Hatósághoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11., postacím: 1363 Budapest, Pf. 9. E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: www.naih.hu), vagy - lehetősége van adatainak védelme érdekében bírósághoz fordulni, amely az ügyben soron kívül jár el. Ebben az esetben az érintett szabadon eldöntheti, hogy a lakóhelye (állandó lakcím) vagy a tartózkodási helye (ideiglenes lakcím), illetve az adatkezelő székhelye szerint illetékes törvényszéknél nyújtja-e be keresetét. A lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszéket megkeresheti a http://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/birosag-kereso oldalon. Az adatkezelő székhelye szerint a perre a Budapest Környéki Törvényszék rendelkezik illetékességgel.

Maradjon kapcsolatban velünk

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem marad le a Mapei friss híreiről