Mapei: 85 évesen is a jövőbe tekintünk

A korszerű építési segédanyagairól ismert multinacionális vállalatcsoport 1937. február 12-én született Milánóban
2022. február 14.

Milánó, 2022. február 11. – Rodolfo Squinzi 1937-ben feleségével, Elsával közösen alapított céget Milánó külvárosában. A kezdetben mindössze hét munkavállalót foglalkoztató MAPEI – a Materiali Ausiliari Per l'Edilizia e l'Industria (Építési és ipari segédanyagok) – azóta multinacionális vállalattá nőtte ki magát, és a világon mindenütt az olasz kiválóságot hirdeti.

Íme néhány adat annak szemléltetésére, hogy a MAPEI mekkora utat járt be az elmúlt 85 esztendőben: három cégvezető generáció, 57 országra kiterjedő üzleti tevékenység, több mint 20 termékcsalád az építőipar valamennyi igényének kielégítésére, 84 gyártóüzem, 2,8 milliárd eurós évi konszolidált eredmény, és közel 11 000 munkavállaló.

Az 1984-től 2019-ig a vállalatot irányító Giorgio Squinzi előrelátása és elszántsága, nővére, az ügyvéd Laura Squinzi hathatós támogatása, valamint felesége, Adriana marketing és kommunikációs stratégiai iránymutatása olyan szilárd alapokat teremtett, amelyekre a csoport a mai napig bátran építhet: az internacionalizációra, a kutatás–fejlesztésre, a specializációra és a fenntarthatóságra. A kultúra és a sport elkötelezett támogatása nemcsak a környező régióban, de vállalaton belül is jelentősen hozzájárult az üzleti kapcsolatok szorosabbá válásához. Márpedig a cég sikerére továbbra is ezek a viszonyok jelentik a legfőbb biztosítékot.

Mapei_központ_2022

2019 óta a jogvégzett Laura Squinzi az igazgatótanács elnöke, és Simona Giorgetta építész, illetve a vállalatcsoport ügyvezető igazgatói, Veronica és Marco Squinzi a tagjai.

A magunk részéről szívesebben tekintjük új kezdetnek tekintjük ezt a fontos mérföldkövet. Készen állunk az újabb kihívásokra, tudva, hogy egy egészen kiváló csapatra támaszkodhatunk – fogalmaz Veronica Squinzi. – A MAPEI egy olyan vállalat, amelynek szíve Olaszországban dobog ugyan, de a tekintetét az egész világra szegezi. Amióta nagyapám 1974-ben elszánta magát, és felépítette a montreali olimpia atlétikai pályáját, egy percre sem álltunk le a nemzetközi terjeszkedéssel. 57 országban immár 91 leányvállalattal képviseltetjük magunkat, és itt nincs szándékunkban befejezni. Nemrégiben felvásároltuk a francia Resipoly műgyanta-technikai céget, és ebben a pillanatban is épp öt új gyártóüzemet építünk a Föld különböző pontjain, az Egyesült Államoktól Kínáig.

Marco Squinzi hozzáteszi: – Az innováció és a kutatás iránti mély elkötelezettség továbbra is a MAPEI csoport stratégiájának alapköve. Építési segédanyagokat gyártó vegyipari vállalat vagyunk, 32 kutatólaboratóriumunk munkatársai pedig folyamatosan azon fáradoznak, hogy olyan korszerű termékeket fejlesszenek ki, amelyek tartósságuk és minőségük révén egyre fenntarthatóbbá teszik az építést. Hiszünk abban, hogy az épületek életciklusának meghosszabbítása az erőforrások kímélésének és a hulladéktermelés csökkentésének egyik legjobb módja. A körforgásos gazdaság megteremtése érdekében igyekszünk egyre több alacsony környezeti hatású vagy másodlagos nyersanyagot hasznosítani, miközben a veszélyes anyagok felhasználását az abszolút minimumra korlátozzuk, hogy ne csak a környezetet, de a felhasználók egészségét is óvjuk.

A MAPEI számtalan olyan projektben és kezdeményezésben vesz részt világszerte, amelyek szűkebb vagy tágabb közösségek érdekeit szolgálják: a különféle ikonikus épületek – például a New York-i Guggenheim Múzeum, a milánói La Scala operaház és a római Kolosszeum – felújításától a hatalmas infrastrukturális beruházásokon – így a Panama-csatorna rekonstrukcióján – át a nagyszabású futurisztikus projektekig, mint amilyen a Bresciát, Bergamót és Milánót összekötő A35-ös autópálya mellett felépített, a villanyautók menet közbeni, vezeték nélküli töltésének technológiai fejlesztését szolgáló „Arena del Futuro” (A jövő arénája) nevű innovatív, „nulla környezeti hatású” tesztközpont.

A MAPEI 85. születésnapján büszkén idézi fel saját múltját, de közben a jövőbe tekint, és bátran szembenéz az előtte tornyosuló kihívásokkal – ugyanazzal az elkötelezettséggel, szenvedéllyel, specializációval és professzionalizmussal, ami mindig is megkülönböztette a vállalatot és munkatársait a versenytársaitól.

A Mapeiről

Az 1937-ben, Milánóban alapított Mapei az építőipari segédanyaggyártás- és forgalmazás egyik legjelentősebb világpiaci szereplője, amely a Föld legkülönfélébb pontjain építészeti és infrastrukturális fejlesztések ezreinek megvalósulását segítette. A Mapei Csoport 57 országban 91 leányvállalattal, 35 országban 84 gyártóegységgel rendelkezik, munkavállalóinak száma megközelíti a 11 000-et, 2020. évi konszolidált eredménye pedig elérte a 2,8 milliárd eurót. Kulcsszavai a specializáció, az internacionalizáció, a kutatás–fejlesztés és a fenntarthatóság.

Maradjon kapcsolatban velünk

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem marad le a Mapei friss híreiről